sâmbătă, 13 februarie 2016
Condimentele - secretul slabirii cu ingrediente naturale!
Astazi te voi invata cum sa-ti condimentezi viata! ...Sportiva, bineinteles! :)
Aflam zilnic despre alimente care te pot ajuta sa "arzi" mai repede grasimea. Exista, insa, cateva alimente care te ajuta nu numai sa "arzi" grasimea, dar si sa te definesti fara sa cresti activitatile de cardio sau sa stai mai mult flamand.
MANANCA MAI IUTE!
Sa faci mancarea mai condimentata, mai iute, nu te costa aproape nimic, dimpotriva, iese mult mai gustoasa si, in plus, iti creste metabolismul!
Ardeiul iute, ghimbirul, usturoiul, piperul nergu, mustarul negru, hreanul si scortisoara sunt ingredinte care nu trebuie sa lipseasca din nicio bucatarie.
Ardeii iuti contin o substanta numita capsaicina, care nu este o aroma, ci este un activator al durerii pentru papilele gustative de pe limba. De aceea, sunt mai greu de mancat pentru cei care nu sunt obisnuiti cu ei. Totusi, daca o iei treptat, in scurt timp, 1-2 saptamani, psibil sa ajungi chiar sa-ti placa! Nu conteaza de ce fel sunt, verzi, rosii, murati, proaspeti, foloseste-i pentru ca sunt foarte buni!
Piperul negru contine piperin, o substanta care creste atat energia degajata, cat si temperatura! De altfel, in multe dintre suplimentele nutritive de ardere a grasimii o sa intalnesti piperin. Plusul de temperatura a corpului este luat din arderea grasimilor, chiar daca esti in repaus. Sursele de proteina animala, precum carnea de vita, porc, pui, curcan, etc., beneficiaza intotdeauna de un gust mai bun daca adaugi piper negru!
Ghimbirul contine compusi folici numiti gingeroni care ii dau acestuia gustul specific. Pe langa cresterea metabolismului, ghimbirul ajuta foarte mult sistemul imunitar si asigura multi antioxidanti. Tine minte sa nu-ti lipseasca acest ingredient din bucatarie. Il gasesti in supermarket, deja taiat sau in stare neprelucrata.
Mustarul contine substante cu potential ridicat pentru cresterea metabolismului si temperaturii corpului. Problema e ca majoritatea sortimentelor de mustar din supermarket contin mai mult otet si zahar si mai putin pudra sau seminte de mustar. Alege produsele cu cantitate cat mai mare din acesta!
Hreanul, (desi eu nu-l suport :D) la fel ca si mustarul, contine aceeasi clasa de substante termogenice. Cel mai bine este sa-l consumi in stare naturala, facut salata, sau in salate.
Scortisoara actioneaza diferit fata de celelalte condimente. Ea nu creste metabolismul, ci scade nivelul de insulina. Hormonul insulina este responsabil in mare parte cu depozitarea energiei sub forma de grasime si, prin scaderea insulinei, scade si capacitatea de stocare a grasimii. Ingredientele active din scortisoara sunt solubile in apa, asa ca daca simti gustul de scortisoara, atunci fii sigur ca vei beneficia de efectul ei!
De retinut! Condimentele au foarte multe beneficii, insa persoanele hipertensive si cele cu colon iritabil ar trebui sa aiba grija in consumarea acestora!
* Si inca ceva : NU ASTEPTA MINUNILE! MUNCESTE PENTRU ELE!
Iar in timpul tau liber, iubeste si citeste o carte! Pentru tine!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu